Кулинарни рецепти » Юфка с три вида сирене

 Юфка с три вида сирене

Продукти: (за 6 порции)

· 3 с.л. краве масло
· 2 с.л. олио
· 4 стръка пресен лук
· 1 зелена чушка
· 1 червена чушка
· 1 скилидка чесън
· 3 с.л. брашно
· 250 мл прясно мляко
· 170 г мек кашкавал
· 115 г настъргано пушено сирене
· 85 г настъргано топено сирене
· 1 с.л. сос “Уорчестър”
· 1 щипка настъргано индийско орехче
· 700 г сварена юфка
· 85 г галета
· сол, черен пипер

Начин на приготвяне:


Загряваме олиото и маслото и задушаваме 5 мин нарязаните на ситно лук, чесън и чушки. Добавяме брашното, пържим до златисто още 2-3 мин и наливаме на струйка с бъркане прясното мляко. Варим, докато сместа се сгъсти.

Сваляме я от котлона и разбъркваме в нея топеното и пушеното сирене, както и половината от настъргания кашкавал. Прибавяме соса “Уорчестър”, подправяме със сол, черен пипер и индийско орехче и разбъркваме. Накрая внимателно объркваме с юфката.

Изсипваме всичко в намаслена тавичка, наръсваме с галетата и остатъка от кашкавала и печем 30 мин при 200°С, докато юфката поруменее.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало