Продукти: 1 1/2 ч. ч. домашна юфка, 3 ч.ч. вода, 1 ч.л. сол, 50 г прясно масло, 1 ч.л. галета.
Юфката се пуска във врящата подсолена вода, вари се около 5—6 минути, отцежда се и се залива със запърженото в галетата масло.
Подобни рецепти:
- Юфка с прясно мляко и запечени орехи Продукти: 350 г юфка, 25 г прясно масло, 2 ч.ч. прясно мляко, 2 к.ч. захар, 1 к.ч. запечени и счукани...
- Карфиол с масло Продукти: 750 г карфиол, 40 г прясно масло, 1 сл. галета, 1/4 връзка магданоз, сол на вкус. Почистеният и...
- Юфка с риба тон и спанак Продукти: 2 чаени чаши прясно мляко, 350 г риба-тон (консервирана), 250 г юфка, 300 г замразен спанак, 2 стръка...
- Домашна Лимонада От ляво на дясно: Домашна Лимонада, Шърли Темпъл Съставки за коктейла Домашна Лимонада 6 големи лимона 6 стръкчета карамфил...
- Зелен грах с масло Попарваме млади зърна от зелен грах за 2-3 минути във вряща подсолена вода. Насипваме ги в буркани, като към...
- Домашна лютеница Продукти: 6 кг месести червени пиперки, 3 кг домати, 0,750 л олио, 1 изравнена ч. ч. сол, по желание...
- Домашна торта Гараш Продукти: за тестото — 160 г прясно масло, 200 г пудра захар, 3 с.л. какао, 5 жълтъка, 7 белтъка,...
- Картофи с масло Продукти: 750 г картофи, 50 г краве масло, 1/2 връзка магданоз или копър, сол на вкус. Обелените и измити...
- Картофи с масло Обелете дребни картофи (по-едрите нарежете на кубчета). Пуснете ги във вряща подсолена вода, в която сте прибавили 1-2 резена...
- Пресни картофи с масло Продукти: 1,2 кг пресни картофи 80 г краве масло 12 г сол магданоз 20 г копър 150 мл прясно...