Панирани пържоли с юфка
Необходими продукти
- • 4 бр. свински пържоли
- За панировката:
- • 2 бр. яйца
- • черен пипер, сол
- • 1 ч.ч. галета
- • 1 ч.ч. настърган кашкавал
- За пържене:
- • 30 г масло
- • 1 с.л. растително масло
- За гарнитура:
- • 400 г юфка
- • 30 г масло
Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват със солта и черния пипер. Галетата се смесва с кашкавала. Всяка пържола се потапя последователно в яйцето, после в сместа от галетата с кашкавал. Така приготвените пържоли се оставят малко да се изсушат, преди да се изпържат в сместа от масло и олио, по 10 минути от всяка страна.
Отделно юфката се сварява във вряща подсолена вода. Изцежда се добре и се смесва с 30 г растително масло. Сервира се като гарнитура към пържолите.
Отделно юфката се сварява във вряща подсолена вода. Изцежда се добре и се смесва с 30 г растително масло. Сервира се като гарнитура към пържолите.
Рецептата е добавена от samira на 2 Юли 2009 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
Няма коментари
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.